Jun 12, 2010

SUKMA VS WORLD CUP



Sekarang ni, ada 2 event yang berlangsung serentak..first, SUKMA or sukan malaysia dan lagi satu, FIFA WORLD CUP..habis la..kat umah nanti, mesti berebut2 la nak tengok tv..yang sorang nak tgk sukma..yang sorang nak tengok bola..hehehe...kalau kat umah ada 2 3 bijik tv, tak pe la gak..ni kalo sebijik, ada la yang kene mengalah..tapi bola selalu tyme malam..nasib baekla..kalo tak, mak cik2 dan nenek2 tak dapat nak menonton drama pebberet diorang..hahaha..kedai2 mamak and kedai2 makan mesti banyak yang ambik kesempatan tyme ni kan..kaya la tauke2 kedai mkn 2..ini kerana, org2 lelaki mesti melepak kat sane punye bile musim2 bola ni..ade yang sanggup tinggal anak bini kat umah sebab nak berkumpul dengan kawan2 semata2 nak tengok bola..kadang2 benda ni jadi punca perang mulut antara suami isteri...aishhh...cakap macam orang yang berpengalaman pulak aku ni...huhu..world cup kat SOUTH AFRICA manakala sukma yang ke-10 ni, MELAKA yang jadi tuan rumah...yuhuuuu...saya bangga menjadi anak melaka..tibe2 je kan..hahaha..meh pakat ramai2 datang melaka tgk sukma..sokong sukan kat malaysia ni sebelum sokong sukan kat luar negara nun..sukma dari 10-19 jun ni..world cup start 11 jun-11 julai nanti..good luck la kepada sape2 yang terlibat...hehehe

Jun 11, 2010

BILA AKU SEKSI??

hari ni, kakak kat sebelah tempat keje aku tue cakap aku seksi..aippp...saya mana ada seksi kak...wah2..akak ni...saya pki tshirt siap cover dengan cardigan and pki jeans...macam tue seksi ke kak..???laen la saya pki skirt n pki baju tayang dada..yang tue baru seksi kak..huhu...pening saya kak bila fikir2 tang mane akak nampak saya seksi 2..ari tue mase saya pakai baju kurung pun akak cakap saya seksi..aishhh..fening kepala saya memikirkannye...huhu..
kalau akak nak tegur badan saya dah berisi ke,maken gemok ke, saya tak kesah kak..tapi jangan la cakap saya seksi..owhhh..mungkin akak nak cakap jeans yang saya pakai tue dah sempit kan..tapi sebab akak takut saya akan terasa dengan statement akak, akak buat2 la cakap saya seksi..saya paham niat murni akak tue..thanx ye kak..tak baik kalau saya fikir yang bukan2 pasal orang lain kan..huhu
..memang pun kak saya dah gemok..kuat makan..paha dah macam drumstik ayam goreng kfc 2..akibatnya, banyak dah baju2 dan seluar2 saya menjadi sempit..huhu..nanti saya diet eh kak..takde lah akak cakap saya seksi lagi kan...sobsob

blog saye!!!

ini adalah bukti yang aku sayang kat blog aku nih..hihi..=)

perlu ke berblogging???

malam tadi sebelum tidur, tiba-tiba terlintas soalan ni kat kepala otak aku..perlu ke berblogging??mmm..aku tak fikir banyak mase tu..sebab dah sangat2 mengantuk..tidur je terus...dan pagi2 jumaat yang cukup2 indah ni, aku cuba jawab soalan yang hampir2 mengganggu tidur aku tu...aku rasa perlu kot..kot??macam tak berapa yakin pulak kan..PERLU..sgt2 perlu bagi orang2 macam aku ni..sebabnya, aku leh je tulis ape yang aku nak..nak cerita masalah ke..nak bagi pendapat ke..ape2 je lah selagi cerita tu boleh bagi semangat or dijadikan pengajaran..bagi pendapat ke..tak salahkan kalau berkongsi sesuatu yang baik..hehehe..dah lah kawan2 semuanya duduk jauh2..kalau mereka2 ada dgn aku, boleh gak aku bebel2 kat diorang..hahaha..TGK2..perkataan BEBEL tu dah x boleh dipisahkan dengan aku...aishhh..hahaha..lagi satu, aku pun x berapa nak kisah kalau x ada orang langsung nak baca blog aku ni..lagi pun, bukan ada benda yang menarik untuk dipertontonkan..dan tak perlu kot ade ramai2 followers..ade beberapa orang membe2 yang rapat dengan aku je yang selalu follow blog aku ni(saya tau korang bace ni dan korang adalah sahabat2 yang best!!!).. kalau ade follower yang lain, tak tau pulak aku...owhhh, korang skodeng blog aku dan bace senyap2 eh..hahaha..perasan je kan.. tapi alhamdulillah..terima kasih kepada kalian kerana sudi berkongsi rahsia hati dengan aku..ececeh..hehehe..tak perlu dihebohkan kisah hidup aku..aku suka akan kesederhanaan..

Jun 10, 2010

kembali..

wekk..aku da pulih taw dari penyakit kronik itu..hohoho



begitu fokus ketika melayari internet..hohoho



teramatlah comel..puji sket..ahaks!!


hye..aku kembali..hehehe..mood da ok..da sembuh kot dari penyakit aku 2..penyakit ape ek???doktor pun xtau aku saket ape..biar aku je yg diagnose sendiri...hahaha..penyakit jiwa kacau..itulah nama penyakitnye..sgt sadis nama penyakit itu..huahuahua..sepanjang proses jiwa kacau berlangsung, aku telah memerapkan diri di dalam bilik..nak mkn, mandi, g toilet je aku kua..yang selebih2nye, tadaaa..aku duk melepak dlm bilik..

mlm ni, aku suke sgt2 smpi rase nak melompat sbb line tenet teramat sgt bagus..selalu lembab cam cipan..kesian ko cipan..name ko disalahgunakan..maapkan aku encik cipan..hihih..geram aku..nak tgk youtube pun kene tunggu bejam2..marah sgt..ntah pape..tapi mlm ni, dgn suasana yg tenang n nyaman, aku berinternet dengan perasaan yang sangat gumbira..laju beb..donlot pun sekejap je..oleh itu, mari mendonlot sebanyak yang mungkin ye adik2..hahaha...

nape ntah ari 2 aku rase serabut giler..buat ape2 je, rase x kene..sampai hari ni, masih mencari2 punca dan sebab musabab nape aku jadi cam2..at that tyme, jadi marah2..pantang je ade benda yg x kene, abes la aku potpetpotpet..aku pun x tau sejak biler aku jadi pemarah + panas baran ni...pas2, membebel da jadi sebahagian dari hidup aku..siyes..memang x suke dgn perangai aku yang 2 ni..sumpahh..kalo ade laki2 yg try nak ngorat aku dgr aku bebel2, mesti diorang terus blah..hahaha...ye la..kang dpt awek yg kuat membebel, x ke panas telinga encik2 itu..baek blah je trus..kehkehkeh (trend gelak yang baru)...sepanjang jiwa kacau 2, banyak benda yang aku fikirkan..tentang diri aku,family,membe2 aku..aku risau tentang mase depan aku..mcm mana hidup aku 2 3 tahun lagi...???risau,takut,berdebar2..mcm2 rasa dtg tyme 2..sume bende aku fikir..fikir byk2 smpi saket kepala..smpi migrain..mkn ubat tahan saket, pas2 trus tido..

dah la..aku pun da malas nak layan masalah jiwa kacau ni..smpikan abg aku tunang sabtu lepas pun aku tak join..dlm ramai2 family aku, aku sorang je yg x ikut..dan sebab 2, aku kene duk umah sorang2..tapi naseb baek, along baek hati nak teman aku kat umah..kalo tak, mati kebosanan la aku jawabnye..huhu..tapi kan, sebenar2nye, aku merajok ngan adik aku tyme 2..adalah dia wat sumting..tapi malas aku nak ckp kat sini..pas2, aku buat2 la alasan kat ayah ckp malas nak pegi..kakak merajok dgn adik??mcm lawak kan..hahaha..n lagi satu, masa jiwa kacau 2, sape2 yg bagi msg kat aku, aku x reply..hahaha..kol pun malas nak angkat..kepada sape2 yg berkenaan, sori ehhh..bukan saje2 nak wat mcm 2..lagi pun, aku x topap...mmg saje x nak topap..huhu..

dah la..aku pun da ok..tak nak fikir byk2 lagi..mari berbloging,fesbuking,yming,skyping etc etc etc..gembira selagi buleh..yabedabedu..hehehehe..till then...bubye...

Jun 9, 2010

ketika aku kecil

ketika aku kecil aku pernah percaya
ramlee puteh hidup di dunia hitam putih
purnama sengaja mengekoriku
kemana ku pergi
hujan adalah waktu
keluar bermain

tapi bila ku dewasa sukar untuk ku percaya
apa yang ada di depan mata
bila dia membisikkan
aku adalah pilihan
hatinya yang pertama
dan terakhir

ketika aku kecil aku pernah percaya
pada suatu hari putera ku kan tiba
bintang-bintang adalah lampu limpah
bila kami menari
angin membawa kelopak sakura
turun ke bumi

tapi bila ku dewasa sukar untuk ku percaya
cinta di dalam tapak tangannya
bila dia menghulurkan
ia kepadaku dengan
matanya yang bersinar
dan berair

ketika aku masih kenal rupa cinta
datang seseorang yang mengubah segala
makin hari makin kulihat hatiku makin mengecil
lalu kusimpannya di dalam kotak kasut bawah katil

wajarkah aku berdepan
dengan sesuatu pilihan
yang tak berani aku putuskan?
mana perlu lebih bimbang
antara kisah berulang
atau dia berundur dan menghilang?

Jun 8, 2010

i need some space!!!!!

lately, my life became dull n messy..plus, i felt lonely...at one tyme, i tried to tell the world that i need some space..please give me some space..!!!!eventhough the space that i had are wide but it seems unfunction and it forced me to look for another space..just because i told that i need some space, it doesnt mean that im not happy..for the truth, i am super duper happy..but yet, i still questioning this feeling..arghh...damn!!!i really hate this feeling..why it must happened to me..??therefore, there is nothing interesting to make a story..it sucks..every single thing i did, it comes to turn up n down..by the way, i believe that everything happen with a reason..aishh..i hope i will cure as soon as possible..

Jun 12, 2010

SUKMA VS WORLD CUP

Posted by ::WAWA AZURA:: at 12:13 AM 0 comments


Sekarang ni, ada 2 event yang berlangsung serentak..first, SUKMA or sukan malaysia dan lagi satu, FIFA WORLD CUP..habis la..kat umah nanti, mesti berebut2 la nak tengok tv..yang sorang nak tgk sukma..yang sorang nak tengok bola..hehehe...kalau kat umah ada 2 3 bijik tv, tak pe la gak..ni kalo sebijik, ada la yang kene mengalah..tapi bola selalu tyme malam..nasib baekla..kalo tak, mak cik2 dan nenek2 tak dapat nak menonton drama pebberet diorang..hahaha..kedai2 mamak and kedai2 makan mesti banyak yang ambik kesempatan tyme ni kan..kaya la tauke2 kedai mkn 2..ini kerana, org2 lelaki mesti melepak kat sane punye bile musim2 bola ni..ade yang sanggup tinggal anak bini kat umah sebab nak berkumpul dengan kawan2 semata2 nak tengok bola..kadang2 benda ni jadi punca perang mulut antara suami isteri...aishhh...cakap macam orang yang berpengalaman pulak aku ni...huhu..world cup kat SOUTH AFRICA manakala sukma yang ke-10 ni, MELAKA yang jadi tuan rumah...yuhuuuu...saya bangga menjadi anak melaka..tibe2 je kan..hahaha..meh pakat ramai2 datang melaka tgk sukma..sokong sukan kat malaysia ni sebelum sokong sukan kat luar negara nun..sukma dari 10-19 jun ni..world cup start 11 jun-11 julai nanti..good luck la kepada sape2 yang terlibat...hehehe

Jun 11, 2010

BILA AKU SEKSI??

Posted by ::WAWA AZURA:: at 9:32 PM 3 comments
hari ni, kakak kat sebelah tempat keje aku tue cakap aku seksi..aippp...saya mana ada seksi kak...wah2..akak ni...saya pki tshirt siap cover dengan cardigan and pki jeans...macam tue seksi ke kak..???laen la saya pki skirt n pki baju tayang dada..yang tue baru seksi kak..huhu...pening saya kak bila fikir2 tang mane akak nampak saya seksi 2..ari tue mase saya pakai baju kurung pun akak cakap saya seksi..aishhh..fening kepala saya memikirkannye...huhu..
kalau akak nak tegur badan saya dah berisi ke,maken gemok ke, saya tak kesah kak..tapi jangan la cakap saya seksi..owhhh..mungkin akak nak cakap jeans yang saya pakai tue dah sempit kan..tapi sebab akak takut saya akan terasa dengan statement akak, akak buat2 la cakap saya seksi..saya paham niat murni akak tue..thanx ye kak..tak baik kalau saya fikir yang bukan2 pasal orang lain kan..huhu
..memang pun kak saya dah gemok..kuat makan..paha dah macam drumstik ayam goreng kfc 2..akibatnya, banyak dah baju2 dan seluar2 saya menjadi sempit..huhu..nanti saya diet eh kak..takde lah akak cakap saya seksi lagi kan...sobsob

blog saye!!!

Posted by ::WAWA AZURA:: at 12:34 PM 0 comments
ini adalah bukti yang aku sayang kat blog aku nih..hihi..=)

perlu ke berblogging???

Posted by ::WAWA AZURA:: at 11:19 AM 3 comments
malam tadi sebelum tidur, tiba-tiba terlintas soalan ni kat kepala otak aku..perlu ke berblogging??mmm..aku tak fikir banyak mase tu..sebab dah sangat2 mengantuk..tidur je terus...dan pagi2 jumaat yang cukup2 indah ni, aku cuba jawab soalan yang hampir2 mengganggu tidur aku tu...aku rasa perlu kot..kot??macam tak berapa yakin pulak kan..PERLU..sgt2 perlu bagi orang2 macam aku ni..sebabnya, aku leh je tulis ape yang aku nak..nak cerita masalah ke..nak bagi pendapat ke..ape2 je lah selagi cerita tu boleh bagi semangat or dijadikan pengajaran..bagi pendapat ke..tak salahkan kalau berkongsi sesuatu yang baik..hehehe..dah lah kawan2 semuanya duduk jauh2..kalau mereka2 ada dgn aku, boleh gak aku bebel2 kat diorang..hahaha..TGK2..perkataan BEBEL tu dah x boleh dipisahkan dengan aku...aishhh..hahaha..lagi satu, aku pun x berapa nak kisah kalau x ada orang langsung nak baca blog aku ni..lagi pun, bukan ada benda yang menarik untuk dipertontonkan..dan tak perlu kot ade ramai2 followers..ade beberapa orang membe2 yang rapat dengan aku je yang selalu follow blog aku ni(saya tau korang bace ni dan korang adalah sahabat2 yang best!!!).. kalau ade follower yang lain, tak tau pulak aku...owhhh, korang skodeng blog aku dan bace senyap2 eh..hahaha..perasan je kan.. tapi alhamdulillah..terima kasih kepada kalian kerana sudi berkongsi rahsia hati dengan aku..ececeh..hehehe..tak perlu dihebohkan kisah hidup aku..aku suka akan kesederhanaan..

Jun 10, 2010

kembali..

Posted by ::WAWA AZURA:: at 10:49 PM 0 comments
wekk..aku da pulih taw dari penyakit kronik itu..hohoho



begitu fokus ketika melayari internet..hohoho



teramatlah comel..puji sket..ahaks!!


hye..aku kembali..hehehe..mood da ok..da sembuh kot dari penyakit aku 2..penyakit ape ek???doktor pun xtau aku saket ape..biar aku je yg diagnose sendiri...hahaha..penyakit jiwa kacau..itulah nama penyakitnye..sgt sadis nama penyakit itu..huahuahua..sepanjang proses jiwa kacau berlangsung, aku telah memerapkan diri di dalam bilik..nak mkn, mandi, g toilet je aku kua..yang selebih2nye, tadaaa..aku duk melepak dlm bilik..

mlm ni, aku suke sgt2 smpi rase nak melompat sbb line tenet teramat sgt bagus..selalu lembab cam cipan..kesian ko cipan..name ko disalahgunakan..maapkan aku encik cipan..hihih..geram aku..nak tgk youtube pun kene tunggu bejam2..marah sgt..ntah pape..tapi mlm ni, dgn suasana yg tenang n nyaman, aku berinternet dengan perasaan yang sangat gumbira..laju beb..donlot pun sekejap je..oleh itu, mari mendonlot sebanyak yang mungkin ye adik2..hahaha...

nape ntah ari 2 aku rase serabut giler..buat ape2 je, rase x kene..sampai hari ni, masih mencari2 punca dan sebab musabab nape aku jadi cam2..at that tyme, jadi marah2..pantang je ade benda yg x kene, abes la aku potpetpotpet..aku pun x tau sejak biler aku jadi pemarah + panas baran ni...pas2, membebel da jadi sebahagian dari hidup aku..siyes..memang x suke dgn perangai aku yang 2 ni..sumpahh..kalo ade laki2 yg try nak ngorat aku dgr aku bebel2, mesti diorang terus blah..hahaha...ye la..kang dpt awek yg kuat membebel, x ke panas telinga encik2 itu..baek blah je trus..kehkehkeh (trend gelak yang baru)...sepanjang jiwa kacau 2, banyak benda yang aku fikirkan..tentang diri aku,family,membe2 aku..aku risau tentang mase depan aku..mcm mana hidup aku 2 3 tahun lagi...???risau,takut,berdebar2..mcm2 rasa dtg tyme 2..sume bende aku fikir..fikir byk2 smpi saket kepala..smpi migrain..mkn ubat tahan saket, pas2 trus tido..

dah la..aku pun da malas nak layan masalah jiwa kacau ni..smpikan abg aku tunang sabtu lepas pun aku tak join..dlm ramai2 family aku, aku sorang je yg x ikut..dan sebab 2, aku kene duk umah sorang2..tapi naseb baek, along baek hati nak teman aku kat umah..kalo tak, mati kebosanan la aku jawabnye..huhu..tapi kan, sebenar2nye, aku merajok ngan adik aku tyme 2..adalah dia wat sumting..tapi malas aku nak ckp kat sini..pas2, aku buat2 la alasan kat ayah ckp malas nak pegi..kakak merajok dgn adik??mcm lawak kan..hahaha..n lagi satu, masa jiwa kacau 2, sape2 yg bagi msg kat aku, aku x reply..hahaha..kol pun malas nak angkat..kepada sape2 yg berkenaan, sori ehhh..bukan saje2 nak wat mcm 2..lagi pun, aku x topap...mmg saje x nak topap..huhu..

dah la..aku pun da ok..tak nak fikir byk2 lagi..mari berbloging,fesbuking,yming,skyping etc etc etc..gembira selagi buleh..yabedabedu..hehehehe..till then...bubye...

Jun 9, 2010

ketika aku kecil

Posted by ::WAWA AZURA:: at 1:56 AM 0 comments
ketika aku kecil aku pernah percaya
ramlee puteh hidup di dunia hitam putih
purnama sengaja mengekoriku
kemana ku pergi
hujan adalah waktu
keluar bermain

tapi bila ku dewasa sukar untuk ku percaya
apa yang ada di depan mata
bila dia membisikkan
aku adalah pilihan
hatinya yang pertama
dan terakhir

ketika aku kecil aku pernah percaya
pada suatu hari putera ku kan tiba
bintang-bintang adalah lampu limpah
bila kami menari
angin membawa kelopak sakura
turun ke bumi

tapi bila ku dewasa sukar untuk ku percaya
cinta di dalam tapak tangannya
bila dia menghulurkan
ia kepadaku dengan
matanya yang bersinar
dan berair

ketika aku masih kenal rupa cinta
datang seseorang yang mengubah segala
makin hari makin kulihat hatiku makin mengecil
lalu kusimpannya di dalam kotak kasut bawah katil

wajarkah aku berdepan
dengan sesuatu pilihan
yang tak berani aku putuskan?
mana perlu lebih bimbang
antara kisah berulang
atau dia berundur dan menghilang?

Jun 8, 2010

i need some space!!!!!

Posted by ::WAWA AZURA:: at 11:14 PM 0 comments
lately, my life became dull n messy..plus, i felt lonely...at one tyme, i tried to tell the world that i need some space..please give me some space..!!!!eventhough the space that i had are wide but it seems unfunction and it forced me to look for another space..just because i told that i need some space, it doesnt mean that im not happy..for the truth, i am super duper happy..but yet, i still questioning this feeling..arghh...damn!!!i really hate this feeling..why it must happened to me..??therefore, there is nothing interesting to make a story..it sucks..every single thing i did, it comes to turn up n down..by the way, i believe that everything happen with a reason..aishh..i hope i will cure as soon as possible..